sâmbătă, 7 iunie 2014

Ce mâncăm la Mondial (2)


    Dacă în prima parte am acordat credit unor rețete foarte rapid de preparat, în acest articol voi propune două preparate ce necesită putin mai mult timp, însă vin cu un specific aparte.
 
    Având în vedere că nemții au mari șanse la câștigarea trofeului și foarte probabil o să atingă cel puțin faza ultimelor 8, prima propunere vine din bucătăria bavareză. Cu siguranță cea mai bună alegere este cârnatul specific însoțit de puțin muștar, o chiflă și o bere puternică, nefiltrată, cel mai bun exemplu fiind berea Paulaner, o marcă înregistrată a Bavariei.
 
    Cu numărul doi pe tricou vin cele mai bune preparate din fructe de mare în opinia mea, și anume rondelele de calamar. Acestea se găsesc congelate în toate hypermarketurile și se prepară în aproximativ 40 de minute. Eu le mănânc fără sos, doar cu puțină lămâie sau lime și însoțite de un pahar de vin rose. Sunt specifice unor țări precum Grecia, Italia sau Spania, și cu siguranță vor merge perfect cu golurile lui Pirlo, Samaras sau Fabregas.

vineri, 6 iunie 2014

Primul tricou

 
   Mai este foarte puțin până la marele eveniment al verii. Campionatul Mondial se apropie și cu această ocazie m-am gândit să vă spun povestea primului meu tricou de fotbal.
 
    Probabil toți am avut în copilărie idoli din lumea sportului. Al meu a fost cu siguranță brazilianul Rivaldo. La un mondial la care Ronaldo a strălucit marcând o mulțime de goluri, pe mine m-a atras însă colegul din atac, jucător ce abia semnase cu AC Milan. Era vara lui 2002, tocmai terminasem clasa 1 și am plecat cu părinții în vacanță în Turcia. Văzusem câteva meciuri acasă însă nu prea am înțeles mare lucru, golul lui Papa Bouba Diop și înfrângerea Franței cu Senegalul nu mă entuziasmau suficient de mult.
 
    După ce am văzut entuziasmul creat de naționala Turciei la fața locului, mi-am dat seama că îmi cam place fenomenul și poate mi-am găsit chemarea. Disperat să am și eu un tricou de suporter, am găsit în bazar o replică de tot râsul al unui tricou cu Brazilia, iar pe spate scria "Rivaldo 10". A fost dragoste la prima vedere. După o mică luptă de convingere cu părinții și cu vânzătorul am reușit să duc prețul la 5$ și să îl cumpăr.
 
    Am tricouri originale cu multe echipe, tricouri primite de la jucători sau semnate de aceștia, însă cu siguranță această mică bucată de material îmi va rămâne în inimă toată viața. Tot ce îmi doresc este un autograf al marelui Brazilian și sunt împlinit!




joi, 5 iunie 2014

8 glume de mondial

1. Ilie Dobre a primit cetatenia braziliana dupa ce a tipat "gol" timp de 2 ore in fata ambasadei Braziliei. Acesta va comenta meciurile nationalei lui Neymar pentru publicul din tara cafelei.

2. Gabi Tamas a devenit imaginea oficiala a mai multor baruri din Rio de Janeiro.

3. Mircea Lucescu sustine ca el l-a descoperit pe Jules Rimet.

4. Radu Banciu il acuza pe Dan Voiculescu pentru necalificarea celor de la Olympique Marseille la mondial.

5. Brazilianul Ronaldo a promis ca se va apuca de slabit atunci cand Romania va participa la un turneu final.

6. Olguta Vasilescu vrea sa inscrie o echipa in locul Spaniei la mondial. Echipa se va numi CS Spania si il va avea antrenor pe Gica Craioveanu.

7. Reghe a fost dat afara de la Steaua fiindca nu a reusit sa o califice pentru Brazilia 2014.

8. Rusii vor anexa Brazilia in cazul in care nu vor castiga trofeul.



Suntem printre cei mai buni la baschet!

   Asa cum am promis o sa acord o atentie mai mare sporturilor ce nu sunt foarte mediatizate in Romania. De exemplu, baschetul 3x3 reprezinta unul dintre cele mai spectaculoase sporturi, iar Romania se afla printre cele mai bune echipe din lume.


   De zi, 5 Iunie, si pana pe 8 are loc Campionatul Mondial de la Moscova, competitie la care participa tari importante precum Serbia, Venezuela sau Brazilia. In lotul nostru se gasesc urmatorii jucatori: Bogdan Popescu, Angel Santana, Catalin Vlaicu si Adrian Vasile Stefan.

   In aceasta dupa-amaiza Romania a reusit sa invinga echipa Qatarului cu scorul de 17-15. Mai jos aveti in video prezentarea celor 4 jucatori si cateva momente de exceptie traite de acestia.


miercuri, 4 iunie 2014

Oare de ce?

  Acum doua zile cei de la Outside the Ball au realizat un reportaj cu 4 vedete din WTA despre marea moda a selfiurilor. Cele 4 vedete alese au fost Radwanska, Na Li, Kerber si Simona Halep. In prima faza Simona a fost singura care nu a stiut ce este acela un selfie. Cu toate acestea dintre cele 4 staruri, Halep este singura ramasa in competitie. Se pare ca mondenitatea se afla sub munca si determinare in acest sport!


marți, 3 iunie 2014

Ce mancam la Mondial (1)

   Avand in vedere ca se apropie cu pasi repezi Brazilia 2014, m-am gandit sa dau cateva sugestii culinare. Cred ca aproape toata lumea s-a plictisit putin de meniul clasic ce include semintele, popcornul si pizza, astfel incat ceva nou este bine venit. Daca nu te duci sa vezi meciul in oras cu prietenii si preferi sa va strangeti acasa la cineva aceste retete va pot tine de foame pe timpul celor 90 de minute.

   Prima propunere o reprezinta Quesadilla o mancare specifica mexicanilor ce contine in deosebi tortilla, carne, branza, ceapa si diferite sosuri picante sau dulci dupa gust. Aceasta merge de minune cu berea cu aroma de tequilla sau cu imaginea campionatului din Mexic 70, Corona Extra.

   A doua reteta este cea de Crispy, faimoasele bucati picante de pui de la KFC. Acestea se pot face cu chipsuri sau fulgi de porumb(eu prefer fulgii), iar in functie de preferinte puteti adauga diferite condimente. Langa acestea este preferabil sa aveti mai multe sosuri si o garnitura de exemplu cartofii la cuptor in crusta. Langa aceste crispy va recomand sa aveti cel putin o bere rece!

Aici aveti doua clipuri cu baietii de la Bucatar de ocazie in care retetele sunt exemplificate foarte bine:

Quesadilla  

Crispy


 

luni, 2 iunie 2014

Cand cei mici sunt MARI

   Miercuri in Timisoara va avea loc un meci ce pune fata in fata doua echipe promovate si sustinute de suporteri. Este vorba de Ripensia Timisoara fosta campioana a Romaniei si ASU Politehnica Timisoara echipa sustinuta de marea galerie alb-violeta.


   Probabil cele mai bune echipe sustinute financiar de suporteri, fiindca nu sunt singurele din tara, Ripensia si Poli au inregistrat in acest sezon rezultate exceptionale. Gazdele au reusit sa ajunga pana in optimile Cupei Romaniei de unde au fost eliminati de Pandurii, nu inainte sa faca o victima selecta, U Cluj. ASU aproape a obtinut promovarea la barajul de liga a 3 a, decizia finala privind campioana Timisoarei fiind asteptata din partea AJF Timis.

   Meciul acesta putea sa adune cu lejeritate cel putin 20.000 de oameni pe Dan Paltinisanu, insa oficialii Ripensiei au preferat avantajul terenului propriu. Un singur lucru mi se pare de un relativ prost gust la acest meci. Gazdele au pus in vanzare bilete la pretul de 5 lei Tribuna 2 si 10 lei Tribuna 1. Sa nu lasi libertate oamenilor la un meci ce se desfasoara intr-o competitie judeteana este putin cam deplasat, insa fiecare gandeste in felul lui. Sper ca in 10 ani sa avem acest duel si in prima liga din Romania!

Campioni cu voce

   Ieri s-a intamplat un eveniment foarte putin mediatizat in presa din Romania. Nationala de fotbal a artistilor a reusit sa cucereasca titlul mondial dupa ce a trecut de echipe precum Italia sau Brazilia, iar in finala a invins la penalty-uri nationala similara a Israelului.

   Iata ca pe langa performantele notabile de la mini-fotbal, fotbal pe plaja sau futsal, Romania mai exceleaza la inca un tip de competitie fotbalistica. Oare de ce singura competitie ce capteaza atentia este Liga 1? Oare de ce pe prima pagina inca apare femeia ce a zis ca la noi in tara numai prostii nu au bani si nu isi permit scoli private pentru copiii lor? Cred ca avem o mare problema!

   Printre componentii echipei se afla Kamara si Andrei de la Alb-Negru, Aurelian Temisan sau Adrian Enache. Personal tin sa felicit aceasta reusita si marturisesc ca ma va interesa din ce in ce mai mult promovarea unor astfel de valori!


duminică, 1 iunie 2014

Echipa de insolventa, marketing de campioana

 
   Aceasta poza poate ascunde foarte multe povesti. De la N&D si Bratu mitraliera pana la tricoul cu Speziale toate au farmecul lor. Cu siguranta o sa apara randuri despre acestea in viitor, insa in aceasta postare vreau sa discut despre cu totul altceva.

  Acum doua zile pe terenul Piti Varga din complexul Dinamo, galeria impreuna cu legende ale clubului dinamovist au reusit sa aduca fotbalul mai aproape de toti. Au jucat un meci cu specific european, meci in care suporterii au reusit sa il deposedeze pe Marius Niculae sau sa ii pareze loviturile libere lui Claudiu Niculescu.

   Cel mai apropiat exemplu este cel oferit de Bayern Munchen an de an prin "Cupa Paulaner", competitie la care castigatorii inscrisi pe interent au sansa de a juca un meci demonstrativ impotriva echipei mari a bavarezilor.

   Personal mi se pare foarte tare ideea cainilor si sunt convins ca pe langa "ora de Dinamo" sau vanzarea biletelor de catre jucatori, acest meci reprezinta o strategie de marketing ce trebuie apreciata. Chiar daca echipa este in pragul insolventei, acest lucru nu trebuie sa fie resimtit de catre fani, iar actiunile de fidelizare ii tin aproape de echipa chiar si in momente grele!