marți, 12 august 2014

De la Chelsea la Concordia

 Ieri am văzut probabil cel mai tare meci de fotbal din viața mea. Nu din punct de vedere fotbalistic ci din punct de vedere al poveștii cu care am rămas. U Cluj întâlnea pe Concordia Chiajna și era un moment prielnic să pun pe mine tricoul primit de la Alin Rațiu și să merg în peluza oaspeților. Zis și făcut.
 
 În microbuzul ce mă ducea către micuța comună de lângă București cineva m-a văzut cu tricoul Universității și mi-a spus într-o engleză cu accent britanic cât de civilizat este Clujul față de București. Băiatul s-a prezentat îl cheamă Mark, este din Canada, a locuit în Londra și de un an stă în România. A început să îmi explice cum s-a îndrăgostit de Chelsea și cum la primul sau meci văzut pe stadion Dan Petrescu a marcat, ba chiar a și cântat puțin melodia lui Super Dan.
 
 Venit în România împreună cu un prieten s-au gândit cu ce echipă din capitală să țină. Dinamo și Steaua? Prea mulți la fel. Rapid? Cam periculos. Concordia? Cine sunt ăștia? Nu au suporteri? De azi noi suntem. Și iată că Mark împreună cu prietenul sau au fost în acest sezon la toate meciurile Chiajnei, chiar și în deplasarea de la Galați.
 
 Cât timp am băut o bere la barul de la stadion cineva din cadrul clubului l-a observat pe Mark și i-a făcut cadou o eșarfa și un fanion cu Chiajna, un gest ce mi se pare admirabil și pe care aș vrea să îl văd la toate cluburile din liga 1.
 
 Nu știu când voi mai ajunge la Chiajna dar cu siguranță mă voi vedea cu Mark pentru a savura împreună partida.