luni, 25 august 2014

Din fum in iarba

      Lumea este plină de fotbaliști, fotbaliști ce au o afinitate mai mare sau mai mică pentru o anumită echipă. Toți viseaza să ajungă la Milan, la Liverpool sau la Real. Printre toți acești băieți sunt cei care își doresc să ajungă la Swindon Town, Aris Salonik sau Bohemians Praga, acei copii care se duceau weekend de weekend la meci, iar mai târziu în toate deplasările fie că erau la 20 sau 200 de kilometri. Cunosc o mulțime de astfel de fotbaliști, însă doar 3 povești m-au impresionat cu adevărat.


    Primul este Arthur Boruc. Cunoscutul portar polonez, în prezent la Southampton, nu a fost un puști din cartierele sărace ale Varșoviei însă toată cariera a visat să ajungă la Legia. Nu i-a luat mult, și după doar un an la profesioniști a fost transferat de clubul pe care îl venera. După ce a plecat la Celtic, acesta nu s-a oprit din a merge la meciurile Legiei, făcând chiar deplasări organizate cu ultrasii din Varșovia. Mai jos aveți un clip cu Boruc conducând galeria de pe gardurile stadionului.


    Născut și crescut în Dortmund, Kevin Greusskreutz a luat la rând toate echipele de juniori din zona orașului până să ajungă la Borussia. După doar un an a fost făcut pachet cu încă un băiat, Marco Reus, și amândoi au fost trimiși la juniorii celor de la Ahlen. După 6 ani petrecuți acolo a fost cumpărat de Dortmund, unde a jucat toate posturile din teren atunci când era nevoie. Kevin a povestit în mai multe interviuri cum mergea împreună cu bunicul sau în Zidul Galben, cea mai mare peluză din lume.




    Probabil cea mai frumoasă formă de atașament este cea a lui Alexy Bosetti. Tânărul atacant născut la Nice, evoluează pentru formatia locală și face parte din Brigade Sud Nice, cea mai rea grupare de ultrasi a echipei. El are tatuat pe brațul drept însemnele brigazii și nu merge la niciun meci fără steagul cu cap de mort. Mai jos aveți un video alături de galerie, dar și o poză din vestiar după câștigarea Campionatului Mondial u20.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu