vineri, 13 iunie 2014

Aveai habar de ei?


    În acest articol o să vă prezint 5 jucători ce au făcut istorie pentru naționalele lor la Cupa Mondială. Cu siguranță toți îi cunoaștem pe Pele, Maradon, Ronaldo sau Zidane. Însă ceilalți eroi? Ei de ce să nu fie cunoscuți?

    Primul este Cuauhtemoc Blanco, un atacant ce a jucat pentru naționala mexicană 120 de meciuri și 3 WC, în 1998, 2002 și 2010. Acesta a stabilit un record pe plan local marcând la toate cele 3 competiții. În prezent, la 41 de ani este încă în activitate, iar în acest an i-a fost organizat meciul de retragere împotriva Israelului. Acesta aramas în minte suporterilor datorită celebrului Blanco Trick.

    Joe Gaetjens este omul ce a reușit să înscrie golul cu care SUA a învins Anglia în urmă cu 64 de ani la Belo Horizonte. Acel meci a fost considerat multă vreme cea mai mare victorie a unui underdog, SUA fiind compusă doar din jucători semi-profesioniști, în timp ce Anglia așa cum știm toți este inventatoarea fotbalului organizat. Aceasta partidă a devenit subiect de film, apărând pe marile ecrane în 2005 sub numele de "The game of their lives".

    Geoff Hurst reprezintă eroul Angliei. În finala din 66 împotriva Germaniei de Vest, acesta a reușit să marcheze în prelungiri ambele goluri cu care englezii au învins cu 4-2. Golul de 3-2 reprezintă însă cea mai controversată reușită din istoria fotbalului.

    Sebastian "El Loco" Abreu a fost unul dintre cei mai grozavi atacanți din istoria naționalei Uruguayului. Chiar dacă a fost contemporan cu Recoba, Forlan, Cavani sau Suarez acesta și-a făcut loc la două cupe mondiale în 2002 și 2010. În sfertul cu Ghana din 2010 acesta a fost desemnat să execute ultima lovitură de pedeapsă a celestilor. Și-a respectat poreclă de "nebunul" și a reușit să îl învingă pe portarul advers cu o panenka, trimițând naționala sa în semi-finale.





    Papa Bouba Diop. Nu a fost un jucător de creație sau un idol al tribunelor, însă a produs un șoc enorm în 2002. La meciul de deschidere dintre Senegal și Franța, africanii la primul lor turneu final au reușit să învingă campioana mondială ce îi avea în teren pe Henry, Zidane sau Lizarazu. Dulapul așa cum a fost poreclit de fanii lui Fulham, a mers atunci cu naționala senegaleză până în sferturi, cea mai mare performanță a unei țări africane la acel moment. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu