marți, 10 iunie 2014

Un gol istoric l-a lăsat fără echipă

    AMR 2 zile. Deja nu mai am chef de nimic...
 
    Azi vă voi spune o poveste mai puțin cunoscută, o poveste ce a făcut deliciul presei internaționale în vara lui 2002. După cum bine știm în 2002 CM s-a desfășurat în Coreea de Sud și Japonia, turneu la care coreenii au ajuns până în semi-finală. Cum au ajuns ei acolo? Au terminat pe primul loc într-o grupă cu Portugalia, SUA și Polonia, au învins Italia cu 2-1 în prelungiri și Spania la loviturile de departajare, urmând să piardă 1-0 cu Germania și 3-2 finala mică cu Turcia.
 
    În meciul din optimi 2-1 cu Italia după prelungiri, un anume Ahn Jung-Hwan a înscris în minutul 117 golul de aur, gol ce reprezenta o performanță istorică,Ahn era jucător chiar în Italia, la Perugia. A doua zi după meci, atacantul sud-coreean a fost anunțat că a rămas fără echipă. Președintele Perugiei, Luciano Gaucci, a declarat în presă:" Doar nu o să plătesc în continuare un jucător ce a distrus fotbalul italian."
 
   După acel moment, Ahn s-a întors în Asia la Shmizu S-Poulse, însă avea să mai prindă două contracte în Europa, la Metz și Duisburg. A mai prins și o Cupă Mondială, unde a reușit să distrugă doar șansele fotbalului togolez.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu